Dagen innan Iphone 8 offentliggörs

Xiaomi Mi Mix 2 presenteras den 11 september

Inte långt kvar nu till dess att Xiaomi avtäcker nya Mi Mix 2.

Få telefoner lyckades väcka lika stor uppmärksamhet förra året som Xiaomis Mi Mix. Och den 11 september är det dags för uppföljaren Mi Mix 2 att offentliggöras.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare rykten gjorde gällande att den kinesiska elektronikjätten Xiaomi skulle presentera sin nya enhet Mi Mix 2 samma dag som Apple förväntas visa upp Iphone 8, närmare bestämt den 12 september. Men om uppgifterna kring Apple-lanseringen stämmer så lär Xiaomi faktiskt hinna före, då man nu skickat ut en så kallad teaser inför en lansering av enhten den 11 september. 

Först med ”kantlös” skärm

Xiaomi Mi Mix väckte en hel del uppmärksamhet när den presenterades förra hösten, då skärmen utgjorde 91,3 procent av hela frontstycket. Därmed var man praktiskt taget först med en så kallad ”kantfri” skärm, något som var extremt iögonfallande då, men som nu kommit att bli något av en standardlösning för high end-enheter. Den nya versionen av Mi Mix sägs dock få ännu mera skärm och ännu mindre kant. Skärmen ska utgöra hela 93 procent av framsidan den här gången. 

Bara rykten om specifikationerna

Xiaomi har inte offentliggjort någonting om enhetens tekniska specifikationer, men det finns däremot en hel del samstämmiga rykten att gå på. Tittar man på dem så handlar det om en enhet med 6,4-tumsskärm och Snapdragon 835-chipp. Arbetsminnet ska ligga på 6 eller 8 GB och Mi Mix 2 förväntas även få en dubbelkamera-lösning på bakstycket. Oavsett specifikationer så lär Mi Mix 2 hur som helst inte få i närheten av lika stort genomslag som sin föregångare, då den kantfria skärmdesignen nu mer är näst intill obligatorisk. 

Källa