Ja, den har Snapdragon 835

Xiaomi Mi6 lanserad

Xiaomi har just på en presentation i Bejing visat upp sin nya toppmodell Mi6.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi är en av de största tillverkarna i Kina, och har gjort sig kända för billiga mobiler med bra prestanda. Här i Sverige kan du få tag på dem via butiker som gör direktimport. Mi5 imponerade som en smidig och snabb mobil till billigt pris, så uppföljaren Mi6 är en välkommen nyhet.

Den här gången är telefonen gjord i mer påkostade material, med fram- och baksida i glas, och ram av rostfritt stål. Baksidesglaset är rundat på alla fyra sidorna, och framsidesglaset har rundade hörn men är inte böjt. Vi får inte heller någon extrastor skärm modell LG G6 eller Galaxy S8, utan det är en mer ordinär 5,15-tumssärm. Det är oklart vilken upplösning den har, men man skryter om både extra stark maximal ljusstyrka för solljus och extra svag minimal ljusstyrka för nattläsning.

Efter olika rykten fram och tillbaka blev det det nya chipsetet Snapdragon 835 i mobilen, det är den tredje mobilen hittills som aviserats med chipsetet. Till det tillkommer 6 gigabyte arbetsminne och 64 eller 128 gigabyte lagringsutrymme. Batteriet är ovanligt väl tilltaget på 3350 mAh, men hörlursuttag blir du utan. Telefonen ska vara "stänkskyddad" vilket innebär viss behandling för vattenskydd men inte vattentät.

Mi6 är försedd med två 12-megapixelkameror, där den ena har vidvinkellins och den andra zoomlins, för optisk inzoomning på foton. Fingeravtrycksläsare och stereohögtalare finns också. Systemet är Android 7.1.1.

En lyxvariant med keramisk baksida lanseras också av telefonen, men den plus-variant det ryktades om i förväg har inte visats upp. Priserna som anges är riktigt trevliga, motsvarande drygt 3200 kronor för 64 GB-varianten, och 3800 kronor för 128 gigabyte. I svensk webbutik lär det bli mer med moms och importkostnader, så vi gissar på en prislapp från 4500 kronor och uppåt, fortfarande riktigt prisvärt för en ny toppmodell.

Xiaomi Mi6 kommer i svart, silver, guld eller blått. Den börjar säljas i Kina den 28 april, och kommer till resten av världen senare.

Källa