https://www.mobil.se/nyheter/youtube-gaming-sl-pps-i-tidig-version
559665
Nyheter
För skapare

Youtube Gaming släpps i tidig version

● BILDSPEL
Google har släppt en tidig version av sin nya youtube-liknande app för spel.

Efter en tids tystnad sedan vi sist hörde om appen Youtube Gaming har Google nu släppt en tidig version. Appen fokuserar på videomaterial som täcker spelmarknaden, från regelrätta videorecensioner till spel som strömmas. Tanken är att den tidiga versionen ska användas av intresserade videoskapare. När den färdiga appen släpps blir det en konkurrent till Amazons tjänst Twitch som fokuserar på direktsända spelsessioner.

Än så länge ser appen på ytan ut som ett Youtube för spel men det finns små funktioner som bättre framhäver just speldelarna. Appen har videor från mer än 25 000 olika spel och skriver du i sökfältet kan du få fram förslag på både sidor för spel i appen och videor. Sidorna har olika flikar för kategorier som sammanfattningar av det specificerade spelet, relaterade och populära videor, genomspelningar, och recensioner. Spelsidorna kan även ha specialiserade flikar som exempelvis visar de bästa målen som har gjorts i ett fotbollsspel. Exempel på spel som finns listade är Halo, Rocket League, League of Legends, Grand Theft Auto och Barbie: Explorer.

Klickar du på en video som har blivit uppladdad i efterhand kan du se information om videon, rekommenderade videor och kommentarer i separata flikar. Kvaliteten går att ändra genom att klicka i övre högra hörnet av ett videoklipp, precis som i Youtube-appen, och går hela vägen upp till 1080 pixel i 60 bilder-per-sekund.

När vi först öppnade appen gick det att strömma video vid din Feed men bara några minuter senare försvann funktionen. Det rör sig troligen inte om en bugg eftersom knappen för att hitta strömmade videor ersatts med en beskrivning av fliken Channels. Strömmar du video så har du samma flikar som annars, med undantag för en chatt istället för ett kommentarsfält. Där kan tittare chatta med varandra medan de tittar på videon. Tyvärr kan du inte ännu ändra kvaliteten när du ska se på din favoritströmmare, en funktion som erbjuds i Twitch. Börjar någon du följer strömma ska du få notifieringar. Man ska även livesända från olika spelevenemang som E3 och Gamescom i appen. Går din favoritströmmare online så kan du välja att bli notifierad och klicka i gång sändningen direkt.

Än så länge finns inte appen till Ios och stödjer inte heller svenska, men den går att ladda ner via APK Mirror. Google har tidigare sagt att man skulle släppa Youtube Gaming i sommar så vi borde kunna ladda ner den fulla versionen innan månaden är slut. 

Källa

Bilder