Lite mer minne och unik design

Zenfone 6 Edition 30 lanserad i Sverige

Asus Zenfone 6 kommer nu i en specialversion för att fira Asus 30-årsjubileum som företag. Ett begränsat antal telefoner finns att köpa, och några exemplar har även letat sig hit.

Publicerad Uppdaterad

Asus presenterade för några månader sedan sin Zenfone 6, och vi på Mobil gav den då ett tämigen fint omdöme men konstaterade samtidigt att telefonen är svår att placera i något specifikt fack. Asus tycks ha gjort prioriteringar på vissa områden, snarare än att satsa på ett fullfjädrat flaggskepp av klassiskt snitt. Telefonen imponerar, men saknar trots allt såväl OLED-skärm som trådlös laddning och vattentäthet. Kanske kunde man ha hoppats att någon av de sakerna skulle dyka upp i en specialversion, men när man nu lanserar Zenfone 6 30 Edition, så handlar det snarare om att man vässat specifikationerna på andra områden. Här får man till exempel 12 GB arbetsminne som standard, liksom ett lagringsutrymme på hela 512 GB. 

Begränsad upplaga

Telefonens namn kommer sig av att Asus firar 30 år som företag. Den saken manifesteras med den nya specialversionen av telefonen genom att den är försedd med en exklusiv design med mattsvart finish samt en ingraverad logotyp. I övrigt handlar det i princip om samma telefonen som tidigare, med Snapdragon 855-chipp och ett tämligen stort batteri på hela 5 000 mAh. Den nya versionen av telefonen släpps i en begränsad upplaga om 3 000 enheter globalt, så vill man ha ett exemplarbör man nog sno sig på. Den är nämligen redan släppt. Priset i Sverige landar på 8 299 kronor. 

Källa