Gömd kamer

ZTE Axon 30 – bättre kamera under skärmen

Den kinesiska tillverkaren ZTE lanserar nu Axon 30, en telefon som fått högre ppi, bättre skärmteknik för en bättre selfiekamerafunktion.

Publicerad Uppdaterad

ZTE Axon 30 är en uppdaterad variant av deras Axon 20 och nyheterna är bland annat en bättre lösning för kameran under skärmen, högre ppi och ny teknik som styr skärmens prestation.

För att kunna ha kameran under skärmen krävs att en speciell OLED-teknik som tillåter att kameran ser genom skärmen utan att skärmen för den skull inte fungerar. Skärmen har också en högre upplösning med 400ppi istället för 200ppi vilket ska ge bättre skärpa i bilderna.

Den 6,92-tum stora skärmen har en uppdateringsfrekvens på 120Hz. Telefonen drivs av Qualcomms Snapdragon 870 vilket är ett chipset lämpligt för gaming och som har 5G-kompabilitet. Kameraklustret har fyra kameror, en huvudkamera med 64 megapixlar, en vidvinkel med åtta megapixlar, en djupsensor och ett makroobjektiv med en sensor med fem megapixlar. För att driva telefonen används ett batteri på 4200mAh som stödjer 65 watts snabbladdning. Axon 30 kommer med antingen 8GB RAM och 128GB lagring eller 12GB RAM och 256GB lagring.

Källa