Nya uppgifter

”ZTE Grand S2 blir första luren med 4 GB i ram”

Certifieringen av kommande Grand S2 visar att ZTE gör sig redo på att visa upp ett kraftpaket utan dess like.

Publicerad Uppdaterad

Utvecklingen inom mobilindustrin fortsätter att snurra på snabbt. Genom åren har vi sett hur storleken på arbetsminnen hos olika Androidlurar har växt från 192 megabyte hos första Androidtelefonen G1, till att landa på 3 gigabyte när Galaxy Note 3 lanserades under förra hösten.

Nu är kinesiska ZTE beredda att ta ram-racet till en helt ny nivå. När toppmodellen Grand S 2 visade upp på CES 2014, gick ZTE ut med att telefonen har en Snapdragon 800-processor med 2 gigabyte i arbetsminne. Men nya uppgifter från den kinesiska motsvarigheten till amerikanska myndigheten FCC, visar överraskande nog att den kommande telefonen kan komma att stoltsera med hela 4 gigabyte i ram, skriver sajten Gforgames.

Förutom ett arbetsminne som tar begreppet ”fläskigt” till nya nivåer, ska ZTE:s nya monstermobil också bjuda på en 5,5-tumsskärm med full hd-upplösning, ett batteri med en kapacitet på 3000mAh, en bakmonterad 13-megapixelskamera och en främre kamera på 2 megapixel. 

Ryktet säger att Grand S 2 inte kommer att lanseras med Googles senaste version av Android ombord. Istället ska det vara Android 4.3 Jelly Bean som gäller.

Värt att notera att 4 gigabyte också utgör den övre gränsen för hur mycket arbetsminne som går att stoppa i en telefon med 32-bitars processorarkitekur.  Men vi vet sedan tidigare att 64-bitarschipp på väg in i Android-världen.

Källa