Annons från Bazoom

Lista på bra appar för dig som äger elbil

Att köra på el ska vara enkelt och då måste det också vara lätt att hitta rätt ute i djungeln av alla laddare och laddstolpar. Oavsett var i världen du är ute och kör, eller planerar att köra, ska du kunna hitta laddstolpar, se priser, tillgänglighet i realtid och få info om hur man startar laddning.

Easee-appen: styr hur och när du vill ladda

Med Easee-appen är det möjligt att styra och planera när din bil laddas. Du kan se realtidsvärden för aktuellt laddningstillfälle och få en översikt av din förbrukning. Om du vill undvika att behöva leta efter laddningskabeln varje gång bilen ska laddas, kan du lätt låsa kabeln permanent i laddningsroboten via appen för laddboxen från Easee Home. Du har full kontroll över vem som kan ladda och när de kan ladda. 

Med Easee-appen har du alltid full kontroll över dina laddare, oavsett om de är hemma eller på språng. Easee laddningsrobot är alltid ansluten eftersom den stöder både Wifi och levereras med inbyggd eSIM. I Easee-appen har du tillgång till alla dina laddningsplatser och laddnings robotar på varje webbplats.

Insikt och förståelse

Med Easee-appen har du insikt i hur mycket du har laddat för varje månad, hur mycket ström du för närvarande laddar med och hur mycket du har fyllt på batteriet i din elbil (EV). 

Säkerhets- och åtkomstkontroll

Bestäm om laddningsroboten alltid ska vara öppen eller om nyckeltaggarna ska användas för att börja ladda. Du kan enkelt lägga till eller ta bort nyckeltaggar som du kan använda via appen. Du kan också välja om kabeln alltid ska låsas till laddningsroboten, även när ingen laddning pågår. På så sätt kan du vara säker på att ingen kan stjäla din laddningskabel även när den inte är ansluten till bilen.

Säkringen som aldrig kortsluter

Med Easee-appen har du möjlighet att begränsa hur mycket ström dina laddare kan dra så att huvudsäkringen inte blir överbelastad. Du kan enkelt ställa in en begränsad laddningseffekt från appen.

ChargeFinder: Hitta elbilsladdare över hela världen

ChargeFinder fungerar med en modern webbläsare i alla typer av enheter och skärmstorlekar och finns som app till iOS and Android. På sikt kommer appen även finnas till Apple CarPlay, Android Auto och Android Automotive.

Med ChargeFinder är det enkelt att få information om vilka laddplatser som är tillgängliga just nu. Status hämtas i realtid från olika operatörer och nätverk för att säkerställa hög tillförlitlighet. I överblicken finns information om antal laddare som är lediga, upptagna eller ur funktion. Med ett enkelt klick visas pris och tillgänglighet för varje laddare. ChargeFinder adderar löpande nya stationer och nätverk med live status och har som ambition att alla laddare som är uppkopplade ska finnas med.

Allt på en laddkarta

På stationssidan visas laddhastighet, typ av laddare, antal uttag, pris, vilken operatör som ansvarar för stationen samt övrig relevant platsinformation.

Ruttplanerare

Med ChargeFinder är det enkelt att planera laddstopp på resan. Ange mellan vilka städer eller platser du vill åka och ChargeFinder beräknar en optimal rutt baserat på dina val och kriterier. Du kan även se laddhastigheten direkt på kartan.

Tibber: Smart laddning till din elbil

Smart laddning för elbilar är en av de mest populära funktionerna. Om du är elkund hos Tibber har du timpris på elen, vilket innebär att elpriset ändras varje timme. Aktiverar du smart laddning via Tibber så laddas bilen under de billigaste timmarna – helt automatiskt.

Det finns även ett antal funktioner som gör att du kan få en helt ny översikt över all laddning som sker hemma. Som en bonuseffekt kan du också vara med och balansera elnätet och på så sätt bidra till ett säkrare och stabilare elsystem.

Lägre elpris

När du smart laddar din elbil med Tibber laddas bilen under timmarna när elpriset är som billigast.

Laddningshistorik

Följ din laddningshistorik i Tibber-appen. Du kan se hur mycket du laddat och till vilken kostnad.

Lastbalansering

Anslut en laddbox och en Pulse till Tibber för att undvika att huvudsäkringen går när du laddar bilen.

Batterinivå

Du kan se den nuvarande batterinivån för din elbil direkt från Tibber-appen.

Balansering av elnätet

När du ansluter din elbil eller laddbox till Tibber bidrar du till en hållbar energiomställning och flexibilitet för det svenska elnätet.

Det finns mängder av bra appar för dig som äger elbil och ju mer populärt det blir med eldrivna fordon kommer utbudet också att öka.