Annons från Huawei

Nya exklusiva Huawei Watch GT 3 Pro tar klockserien till ny nivå

Huawei tar ytterligare ett steg mot den klassiska klockan med nya Watch GT 3 Pro. Med sina väl genomtänkta materialval får den både ett lyxigt utseende och har en tålighet som passar för alla tänkbara tillfällen. Klockan kommer i två modeller och fem unika armband, har imponerande batteritid på upp till 14 dagar och fungerar med både Android och iOS.

Huawei stärker sin resa inom smarta och snygga klockor, som globalt ligger stabilt på topp 3 inom wearables (källa:IDC). Nya Watch GT 3 Pro är en vidareutveckling av den tidigare modellen som kom i höstas – Watch GT 3 – och innehåller dessutom en del av tekniken från Watch GT Runner som är framtagen specifikt för löpare. 

Med exklusiva materialval och ny design kommer Huawei mycket nära den traditionella klockan. Lägg till att klockans urtavla kan vara påslagen hela tiden, så kallad ”always-on watch face” som ytterligare förstärker känslan av en vanlig klocka. Watch GT 3 Pro kommer i storlekarna 46 mm och 43 mm med fem olika armbandsalternativ att välja mellan. 

Avancerad tillverkningsprocess 

Watch GT 3 Pro Ceramic 43 mm är tillverkad av ett keramiskt material och har en tillverklingsprocess som tar hela 17 dagar, med 13 olika processer. Allt för att bli den ska bli så snygg och tålig som möjligt. Den finns i två varianter, en med vitt läderarmband och en där även armbandet är keramiskt.

Den större klockan med 46 mm urtavla är gjord i titan och kommer i tre varianter – med titanarmband, grått läderarmband eller svart gummiband.

Det är givetvis enkelt att byta mellan de olika armbanden för att gå från en traditionell sportklocka till snygg livsstilsklocka. Armbanden går även att anpassas för en bättre passform med hjälp av ett verktyg som medföljer vid leverans.

Här kan läsa mer om och hitta återförsäljare för Watch GT 3 Pro Ceramic och Watch GT 3 Pro Titan

Watch GT 3 Pro har en 46 mm respektive 43 mm AMOLED-skärm med 466x466 pixlars upplösning. Jämfört med tidigare klockmodeller från Huawei är GT 3 Pro tunnare för en ytterligare förbättrad passform. Eftersom klockan dessutom är välvd mot handleden får mätpunkterna närmare kontakt, vilket leder till bättre mätresultat.

Båda storlekarna har keramisk baksida och hållbart safirglas som inte repas. Safirglaset används också i sensordelen av den keramiska baksidan för bättre ljusgenomsläpp och mer tillförlitlig mätning av hjärtfrekvensen. Eftersom materialen är hudvänliga kan klockan också känna av skiftningar i hudens temperatur. Temperaturmätningen blir mer och mer användbar över tid då du som användare ser hur just din temperatur skiftar under ett dygn, en månad eller kanske olika tider på året. 

En av de stora fördelarna med smartklockan, till skillnad från en vanlig klocka, är att du enkelt kan byta urtavla beroende på om du tränar, ska på möte eller på fest. Totalt finns det 10 000 olika teman att välja mellan. För GT 3 Pro Ceramic finns helt nya och exklusivt designade urtavlor med dynamiska effekter som skiftar under dagen. 

En annan snygg funktion för just GT 3 Pro är att urtavlan skiftar beroende på om det är dag eller natt, och det går även att se månens faser för den som vill.

Fridykning ned till 30 meter

Helt unikt med Watch GT 3 Pro är att den tål fridykning ned till hela 30 meter och klarar dessutom av både salt- och sötvatten. Klockan har en ny djupmätare som stödjer realtidsvisning av nyckelinformation under ett dyk, till exempel djup och dyktid. Tillbaka på land kan klockan hjälpa dig med andningsövningar för att förbättra din prestation inför nästa dyk. För den som inte dyker kan övningarna hjälpa till att minska den vardagliga stressen genom att hjälpa användaren andas på ett mer medvetet sätt.

Men klockan är också ett stöd för andra former av träning. Klockan har över 100 träningslägen med allt från golf (driving range) och skidåkning, till cykling och träning med roddmaskin för att du ska kunna välja din motionsform och följa din prestation.

Håll koll på din hjärtrytm

Med GT 3 Pro introducerar Huawei en EKG-knapp för att du ska kunna följa din hjärtfrekvens i realtid och få varningar när rytmen inte är som den ska. Denna funktion kräver lokal certifiering innan den kan aktiveras. I nuläget finns en global översiktlig sådan och preliminärt kommer funktionen vara tillgänglig på den svenska marknaden senare under året. 

Klockan kan också följa din syreupptagningsförmåga och för kvinnor finns en funktion för att följa den menstruella cykeln. GT 3 Pro stödjer uppspelning av musik, från exempelvis Spotify, via Bluetooth. När du kopplat telefonen till klockan kan du sköta musiken via handleden medan du tränar.

Ladda fem minuter och få en hel dags användning

Ett av Huaweis huvudnummer är batteritiden. Den större klockan (46 mm) har upp till 14 dagars batteritid och endast fem minuters laddning ger en hel dags användning. Den mindre klockan (43 mm) har upp till sju dagars batteritid.

Huawei Health-appen, där alla mätningar samlas, finns för såväl smartphones med Android som iOS. För Android rekommenderas nedladdning från AppGallery för att säkerställa den senaste versionen.

Pris och tillgänglighet

Watch GT 3 Pro Ceramic 43 mm är den mest exklusiva av GT 3 Pro-klockorna och rekommenderat cirkapris är 5 490 kronor. Lädervarianten kostar 4 490 kronor.

Watch GT 3 Pro Titan 46 mm kostar 4 990 kronor med titanarmband eller 3 990 kronor med grått läderarmband eller svart gummiband. 

Läs mer om Watch GT 3 Pro här