1
1
https://www.mobil.se/partner/sa-koper-du-billig-elektronik-online
569971
Partner
falskt
Annons från Mr Authority

Så köper du billig elektronik online

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/pexels-mateusz-dach-450035.jpg?itok=S0wKTECf', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/pexels-mateusz-dach-450035.jpg?itok=mkc2OUKl', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/pexels-mateusz-dach-450035.jpg', w: 2000, h: 1333, title: ' ' },]
Varje år spenderar svensken tusentals kronor på hemelektronik och elektroniska prylar. När man ger sig ut på teknikjakten kan det dock vara svårt att hitta bäst priser med så många olika återförsäljare och lukrativa erbjudanden.

Titta på rabattkoder

Innan du ger dig ut i en fysisk butik eller på en specifik sajt kan det vara värt att kolla om det finns några rabatterade priser eller kampanjkoder att använda för just den produkt du söker. Då kan det vara en idé att använda sig av en sajt som Rabbaterat. Sedan 2008 har de sammanställt rabattkoder till de mest populära svenska butikerna på nätet. 

Summan eller procenten på rabattkoden kan variera men handlar ofta om att få ner priset eller möjligheten till fri frakt. Du söker enkelt på butiker och kategorier och du behöver inte vara medlem för att använda dig av tjänsten.

Använd prisjämförelsesajter

Istället för att springa mellan Elgiganten och Mediamarkt rent fysiskt för att se vem som erbjuder den billigaste fritösen kan du idag enkelt spara tid genom att använda dig utav någon av jämförelsesajterna. Skriv smidigt in namnet på den produkt du letar efter och kolla på listan av återförsäljare och prisförslag. På så sätt kan du enkelt ta reda på vart det billigaste alternativet på just din produkt finns. 

Följ sajter som spårar erbjudanden

Idag finns det webbsajter som spårar priser och hittar erbjudanden online med hjälp av algoritmer, som håller koll på om det sker prisfall på en aktuell produkt. Genom att följa en sajt som spårar erbjudanden och priser behöver du bara logga in då och då för att se om priserna sjunkit, resten av jobbet sköts automatiskt. 

Du kan också registrera dig för nyhetsbrev och på så sätt få information i din mailinkorg om någon av produkterna du söker efter fallit i pris.

Spana in sajter med överskottslager 

Elektronikutbudet är kanske inte störst på sajter som erbjuder prylar från överskottslager men med lite tur och mindre kräsenhet kan du komma långt. För dig som inte letar efter ett specifikt varumärke kan detta alternativ spara en hel del pengar. 

Kolla priserna i utlandet

Det här alternativet kräver lite mer research, men kan vara ack så värt mödan i slutändan. En del länder har gott rykte om att vara billigare för just elektronik. Ett av dessa länder är till exempel Ungern. 

Men för att göra en bra deal från en e-handlare i Ungern behöver du vara noga med att översättningen fungerar så att du inte får några onödiga extrakostnader men också ha koll på att leverantören erbjuder internationell frakt till ett överkomligt pris.

Ett tips kan vara att hålla sig inom EU, då du riskerar importavgifter om du köper en vara från ett land utanför EU. Den här metoden kräver lite extra research men ger också möjligheten till riktigt bra klipp.

Publicerad: 22 feb 2021 - 10:00