Annons från Huawei

Supersnabbt Wi-Fi i hela hemmet – Huaweis Mesh-system når genom väggar och ut i trädgården

Med en eller flera Mesh-routrar kan du få bättre Wi-Fi mottagning överallt i hela hemmet. De når även i skrymslen och vrår, källare, övervåning eller varför inte uteplatsen? Med Huawei Mesh 3 och Mesh 7 kan du surfa med hög hastighet från solstolen.

Varför Mesh? 

Mesh-system gör allt för att kräma ut så mycket som möjligt av din internetanslutning även när du har många anslutna enheter. Mesh-routrarna förlänger täckningen till hela hemmet, inklusive områden där du tidigare knappt haft tillgång till Wi-Fi. Mesh-routrar kan även nå igenom tjocka väggar för att du ska kunna njuta av uppkoppling överallt, även i trädgården.

En Mesh-router är perfekt för både stora och små hushåll som kräver hög hastighet och för användare som söker en pålitlig och säker internetanslutning till alla som vistas i samma lägenhet eller hus. Gaming i ett rum, arbete i ett annat och streaming av serier i köket fungerar alla sömlöst över ett Mesh-nätverk.

Huawei Mesh 7 kan nå extrema hastigheter på upp till osannolika 6600 Mbps för upp till 250 enheter inom 580 kvadratmeter när två routrar kopplas samman. Tillsammans med stödet för Wi-Fi 6 Plus (gäller även Mesh 3) underlättar det när flera enheter nyttjar nätverket samtidigt. Ultrasnabb uppkoppling kan givetvis också fås genom att använda nätverkskabel om man föredrar det för gaming. 

Klicka här för att läsa mer om Mesh 7

Oavsett om du kör med en eller flera Mesh-routrar så är upplevelsen sömlös över nätverket. Använder du flera Mesh-routrar bildar de ett Wi-Fi-system utan skarvar. Det innebär att du som användare aldrig får några glapp i uppkopplingen.

Enkelt att installera

Huvudenheten placerar du där du har din internetanslutning. Sedan kan du strategiskt placera nästa enhet på en plats där du annars har sämre Wi-Fi-mottagning. Den kommer då att stärka upp hela nätverket för alla dina enheter oavsett var du befinner dig i hemmet.

Du pluggar bara in strömsladden i väggen och följer instruktionerna i Huawei AI Life-appen som finns för både Android och iOS för enkel och snabb installation.

Smarta funktioner i appen

Med AI Life-appen kan du se vilka enheter som är uppkopplade till nätverket, testa hur anslutningen är på olika platser i lägenheten, huset eller trädgården. Du kan dessutom rita upp hur din bostad ser ut för att få en tydlig och detaljerad överblick. 

I appen finns också inställningar för att begränsa tillgången till nätet för specifika enheter, även under specifika tider. Med föräldraläget kan du till exempel se till att barnen inte kan komma åt nätet under natten.

Ytterligare en smart grej är NFC-kretsen som finns på Mesh-routerns ovansida. De med en Android-telefon kan bara nudda den vid routern för att komma in på nätverket. Det går även att skapa ett separat gästnätverk med eget lösenord där du kan bestämma hur hög hastighet besökaren ska få tillgång till.

Säkerheten är viktig och routrarna kommer med Huawei HomeSec som ger ett omfattande skydd mot såväl attacker som virus. 

Två Mesh-system – hitta det som passar dig

Huawei erbjuder två olika Mesh-system, Mesh 3 och Mesh 7, som är anpassade för olika hastigheter, antal uppkopplade enheter och ytor som ska täckas. 

Mesh 3 är den perfekta nätverkslösningen för de allra flesta med den senaste tekniken som till exempel WiFi 6 Plus. Den erbjuder hög hastighet, bra räckvidd och 4 portar för trådad uppkoppling för den som önskar det. Vidare har den en snygg design som gör att den enkelt smälter in i hemmet. Rekommenderat cirkapris för 2-pack Mesh 3 är 2099 kr och 3-pack 3199 kr. 

Här kan du läsa mer om Mesh 3

Mesh 7 är den mest kraftfulla routern som kan uppnå extrema hastigheter och täcka stora ytor. Med upp till 6600 Mbps klarar den till exempel att streama 8K material utan problem. Vidare har den trippelband som innebär att man kan dela upp vilka produkter som ska kopplas upp på vilket band. Perfekt om du vill fördela trafiken utifrån dina behov. Mesh 7 är en lösning som passar dig som behöver max prestanda vid alla tillfällen. Rekommenderat cirkapris för 1-pack Mesh 7 är 2 099 kr och 2-pack 4 199 kr.