1
1
https://www.mobil.se/samsung-galaxy-a-mars-2022
571800
Nyheter
falskt
Senaste funktionerna till ett lägre pris

Nya A-serien officiell: Samsung Galaxy A53 och A33 lanserade

● BILDSPEL Samsung Galaxy A53 5G och Samsung Galaxy A33 5G
Samsungs telefoner i A-serien lånar mycket från toppmodellerna och har flera gånger introducerat ny teknik innan den kommit till dyrare modeller.

Nu har Galaxy A53 och A33 gjort entré och det handlar om två telefoner med oled-skärmar, flera kameror, 5G och generös batterikapacitet samt flera funktioner från betydligt dyrare modeller. Båda kostar under 5000 kronor.

Till detta kan vi lägga till att båda telefonerna är fuktskyddade enligt IP67, och ska vara garanterade fyra års uppdateringar av Android. Det är ett löfte som gör att telefonerna sticker ut lite extra bland konkurrenterna. 

Samsung Galaxy A53 5G

Med en 6,4 tum stor Amoled-skärm och uppdateringsfrekvens på 120 hertz är Galaxy A53 5G den lite mer påkostade av de båda telefonerna, men de har ändå mycket gemensamt. I skärmen på i Galaxy A53 sitter selfiekameran på 32 megapixel i ett hål centrerat uppe i toppen av skärmen och skärmen i sig är skyddad av Gorilla Glass 5.

Samsung Galaxy A33 5G och Samsung Galaxy A53 5G

På baksidan hittar vi fyra kameror med 64 megapixels huvudkamera med optisk bildstabilisering kompletterad med en vidvinkel på 12 megapixel samt djup- och makrokamera. De två senare brukar sällan imponera och den tydligaste skillnaden mot de verkliga flaggskeppen här är alltså att vi blir utan telelins och optisk zoom. Möjligheten att ta bilder i mörker ska säger Samsung själva “i vissa fall” vara bra så även det tycks vara ett område där man kompromissat lite jämfört med dyrare modeller. För video i mörker så kan Galaxy A53 anpassa antalet bilder per sekund för att på det sättet skapa tydligare filmer med mer ljus.  

De främsta arven från S22 handlar om mjukvara där vi får möjlighet att redigera bilder i efterhand för att till exempel ta bort oönskade, störande objekt i bakgrunden eller förbättra skärpa och upplösning.

Prestandamässigt får vi inte veta särskilt mycket mer än att telefonen drivs av ett helt nytt chipset och att det är tillverkat i 5 nanometers-process, med andra ord steget innan årets toppmodeller. Batterikapaciteten är på 5000 mAh vilket enligt Samsung ska räcka för upp till två dagars användning innan telefonen behöver laddas igen. Just när det gäller laddning så har telefonen stöd för 25W snabbladdning, men någon laddare följer inte med, ett led i Samsungs arbete för att minska miljöpåverkan.

Samsung Galaxy A33 5G 

Från 4300 kronor kostar Galaxy A33 5G och liksom systermodellen har den Amoled-skärm, 5G, generöst med batterikapacitet och samma systemchipp tillverkat i 5-nanometersprocess. Skärmen här är på 6,4 tum och har stöd för 90 hertz uppdatering. I toppen av skärmen sitter selfiekameran på 13 megapixel, här placerad i en droppformad sensorpanel. 

Samsung Galaxy A53 5G och Samsung Galaxy A33 5G

På baksidan finns fyra kameror, först och främst huvudkamera på 48 megapixel med optisk bildstabilisering för bättre bilder i mörker och med vidvinkel på 8 megapixel. Med nattläget ska båda telefonerna kunna ta bilder där 12 foton i följd kombineras till en för bättre ljus. Här finns även makro- och djupkamera.

Liksom i systermodellen så är batteriet på 5000 mAh med stöd för snabbladdning i 25W. Inte heller här medföljer laddare i paketet, så det får du köpa till om du behöver.

Båda telefonerna släpps redan nu för förbokning och säljstart är den 31 mars. Under perioden fram till säljstart medföljer ett par Galaxy Buds Live när du köper Samsung Galaxy A53 5G.