https://www.mobil.se/tester/test-garmin-edge-810
522314
Tester
Tillbehörstest

Test: Garmin Edge 810

Toppmodellen bland Garmins cykelklockor har uppdaterats med ett riktigt bra stöd för mobilen.

Edge är en renodlad cykeldator av värsta sort, med stöd för alla typer av sensorer en cyklist kan tänkas montera på sin cykel. Enheten i sig är förvånansvärt kompakt och smidig trots att det finns en hyfsat stor pekskärm på enheten. Via den är det riktigt enkelt att ställa in det du behöver innan passet och även se en något enkel karta över området du cyklar i. 

Enheten i sig är, tack vare att den är byggd enbart för cykling, väldigt enkel att använda trots att det kryllar av funktioner överallt och samma sak går igen i Garmin Connect Mobile, appen du kan ladda ner gratis till Iphone och Android. Edge 810 kommunicerar med appen över bluetooth och kan därigenom ladda upp alla dina träningspass till Garmins träningstjänst och även livesända dina rundor till andra intresserade. Åt andra hållet matas Edge med minutaktuella väderdata över det område du befinner dig i, så att du kan undvika eller förbereda dig på exempelvis regnskurar.

Prislappen känns något hög och om det enbart är mobilkopplingen som hägrar är Edge 510 en betydligt mer prisvärd motsvarighet, men samtidigt känner vi inte att vi egentligen saknar någonting alls i Edge 810 som vi hittar i någon annan cykeldator, möjligen bortsett från en lite bättre upplösning på displayen.

Namn: Garmin Edge 810

Typ: Cykeldator med GPS

Mått: 51x93x25 mm

Vikt: 98 gram

Skärm: 2,6 tums pekskärm, 240x160 pixel

Batteritid: 17 timmar

Inbyggda sensorer: höjdmätare, GPS, temperatur

Webb: www.garmin.se

Pris: 5 495 kr

Betyg: 8/10