https://www.mobil.se/tester/test-lifeproof-bike-bar-mount
520860
Tester
Tillbehörstest

Test: Lifeproof Bike + bar mount

Cykelfäste till Lifeproofs tåliga mobilskal.

Med ett stöt- och vattenskyddat skal säger det sig själv att du kan använda din telefon i lite nya miljöer. Som tillbehör till sina Iphoneskal har Lifeproof tagit fram såväl ett armband som en cykelhållare till skalen. Cykelhållaren består av två delar: ett fäste för luren och ett fäste till cykeln.

Hela telefonen (med Lifeproof-skalet på) klickas fast i en liten ram där den sitter riktigt säkert samtidigt som konstruktionen möjliggör enkeldemontering med en hand. Ramen fästs på en kulled som utgör en del av cykelfästet och allt skruvas fast med en större plastmutter. Själva fästet kräver lite råstyrka för att sitta fast säkert, men är i övrigt enkelt och tillräckligt säkert för en cykeltur. I och med kulleden kan telefonen placeras antingen i stående eller liggande läge och hela konstruktionen gör att luren hamnar ett par centimeter ovanför ramen och därmed borde vara hyfsat ur vägen för växlar, ringklockor och liknande.

Om du redan använder ett skal från Lifeproof och vill kunna köra en gps-app eller någon träningsapp som exempelvis Strava under cykelturen är det här ett riktigt smidigt, om än ganska dyrt alternativ. 

Relaterade artiklar

Typ: Enkel ställning för att montera ett Lifeproof-skal på din cykel

Vikt: 66 gram

Storlekskrav för montering: 20,3–32,5 mm tjocklek på styret

Finns till: Iphone 4/4S & Iphone 5

Info: www.lifeproof.com

Pris: ca 500 kr

Betyg: 6/10