Trådlös pepping

Köpråd: Bästa sättet att lyssna på musik på joggingrundan – direkt från klockan, utan mobil

Med rätt smartklocka kan du mäta träning och lyssna på musik när du tränar och då lämna mobilen hemma.

Publicerad Uppdaterad

Bäst för musik på joggingrundan

Fråga: Vilken smartklocka ska jag ha för att enkelt kunna både mäta löpningen och samtidigt kunna lyssna på musik utan att bära med mig telefonen? Jag vill alltså kunna spela musik trådlöst direkt från klockan till mina bluetoothhörlurar.

Erik Mörner svarar: Då ska vi se. I grunden klarar de flesta smartklockor det där och du har egentligen tre olika huvudspår att välja mellan. Varje spår har så klart för- och nackdelar. Många även enklare klockor låter dig ladda in mp3-filer för att sedan lyssna på dessa direkt från klockan. Nackdelen med det är ju att de flesta idag kanske lyssnar på Spotify och därför inte har några mp3-filer att ladda in. Det för oss till alternativ nummer två, Spotify i klockan. Med e-sim i klockan (Apple Watch och Samsung Galaxy Watch) kan du streama Spotify direkt i klockan, men huvudsakliga nackdelen med det är förutom att abonnemang krävs även att batteritiden blir väldigt lidande. Dessa och till exempel Garmins klockor stödjer dock även att ladda ner låtar från Spotify i offline-läge vilket är mer skonsamt för batteriet. 

Ett tredje alternativ, i Apple Watch i alla fall, är Apples egen musiktjänst Apple Music som enligt min erfarenhet fungerar betydligt smidigare än Spotify gör i  Apple Watch.

De här tipsen har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipsen i denna artikel publicerades ursprungligen här i augusti då redaktionen svarade på läsarfrågor. Som Plus-medlem har du möjlighet att ställa egna frågor och få svar från redaktionen i dessa återkommande frågestunder.