Tips

Så får du bättre röststyrning i din Sonos-högtalare

Sonos egen röststyrning klarar inte att spela upp från Spotify, men det kan lösas.

Sonos har en egen röstassistent kallad Sonos Voice Control. Den kan hantera ganska mycket av de röststyrda funktioner som Sonos högtalare med röststyrning har. Däremot är den inte kompatibel med Spotify, vilket man kan tycka är en nackdel då det är en av de största musiktjänsterna på marknaden. Vill man ändå kunna spela upp musik via röststyrningen på Spotify kan man använda sig av Amazon Alexa istället. Den klarar nämligen av att spela upp musik från Spotify. För att lyckas med det går du bara in i menyns “Tjänster och röst”-flik och guidas genom processen. För en del äldre Sonosprodukter kan du också använda Google Assistenten, men inte med till exempel de nya Era-modellerna. 

Det finns dock ytterligare ett sätt att spela upp musik på din Sonoshögtalare via röststyrning. Det kräver dock att du har en Ios-produkt (telefon/surfplatta osv) och att din högtalare är kompatibel med Airplay 2. Då kan du nämligen lägga till högtalaren som ett tillbehör i din Hem-app och sedan kan du säga åt Siri att spela upp musik från Apple Music via Sonoshögtalaren.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips till din Sonos-högtalare.