Fråga och svar

Så kan du spåra en anhörig som inte klarar sig själv

Mobil svarar på en läsarfråga om hur föräldrarna kan hitta sin handikappade son.

Fråga: Hej Erik, Jag läser en artikel av dig från 2016 om hur man hittar någons mobil.

För oss blev det akut när vår hjärnskadade son blev lämnad av färdtjänsten häromdagen på en felaktig adress. Sonen, som inte vet sin adress, och som färdas i en permobil lämnades bara och vi larmade polisen och sedan Missing People. Efter 6 timmar slutade det lyckligt denna gång, men vi letar akut efter en möjlighet att kunna spåra hans mobil, som alltid finns i ryggsäcken och som han själv inte kan använda. Vi använder Android. Vi vore så tacksamma om du kan tipsa oss hur vi enklast kan se sonens position om detta skulle hända igen. Varmt tack på förhand!

Erik Mörner svarar: Hej. Är det den här artikeln du läst kanske https://www.mobil.se/tips-tricks/apptips-sa-kan-du-se-var-sambon-ar-for-sakerhets-skull

I Iphone är Apples egen tjänst Hitta helt klart bäst, lite svårare med Android.

Mitt första tips skulle nog vara Google Maps men lite beroende på olika faktorer kan den uppdatera position lite sakta. Kanske värt att testa ändå?

Annars kan kanske Life360 (https://www.life360.com/intl/) vara ett alternativ.

Den här frågan har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Frågan publicerades ursprungligen här.