Tips

Så kan du spara och dela med dig av platser i Google Maps

Du kan både dela med dig av en platslista och skapa en gemensam lista i Google Maps.

Fått tips om en bra restaurang? En butik med ovanligt bra sortiment av de där favoritprylarna? I Google Maps kan du spara platser i olika listor och dessutom dela med dig av listorna eller skapa gemensamma listor så att ni som till exempel ska på en gemensam resa kan samla platser ni vill besöka. När du hittar en plats du vill spara klickar du helt enkelt på Spara-ikonen i den platsens utöka information och får välja vilken lista den ska sparas i. Här finns från start till exempel listorna Vill besöka, Favoriter och Stjärnmärkt, men du kan även spara egna listor för Paris-resan, Restauranger, Nationalparker eller vad du vill. Varje lista kan du sedan välja om den ska vara privat, så bara du kan se den, om den ska vara synlig för andra eller om andra även ska kunna bidra genom att lägga till platser i din lista.

Du kan dela en lista via länk så alla med länken kan öppna eller skicka specifika inbjudningar till de du vill bjuda in. Det går även att skapa publika listor som visas offentligt med en länk från din profil på Google Maps. Allt det här sköter du i inställningarna för respektive lista.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på funktioner i Google Maps du kanske inte känner till.