Koppla ihop

Så kan Shazam-appen hjälpa dig spela musiken du hör direkt i Spotify

Låt mobilen känna igen låten och spara den i ditt Spotify-bibliotek.

Publicerad Uppdaterad

Hitta musiken du hör i Spotify

Det finns ingen funktion i Spotify för att identifiera musik som spelas i din omgivning, men appen Shazam kan kopplas ihop med ditt Spotify-konto. När du gjort det kan du när en låt spelas slå på Shazam som via mobilens mikrofon identifierar låten, och sedan kan du öppna den i Spotify.

Så gör du: Ladda ner appen Shazam från Google Play Store eller Appstore på Iphone. Svep vänster i appen och gå in i inställningarna (kugghjulet överst till vänster). Skrolla ner tills du kommer till rubriken Spotify och tryck på Connect. Godkänn villkoren genom att trycka på acceptera. Du behöver inte skriva in din kontoinformation för Spotify i appen, de två apparna känner automatiskt av varandra.

Det här är en del av vår stora genomgång av Spotify-tips och Spotifys konkurrenter och vad de kan erbjuda för fördelar. Artikeln publicerades i sin helhet exklusivt för Plus-medlemmar tidigare i år. Som Plus-medlem får du samlade tips först, exklusiva artiklar och fördjupande artiklar. Dessutom en rad oliak rabater och förmåner.