Tips till Ios 17

Så skapar du stickers av dina bilder i Iphone

Med stickers, eller Märken som de kallas på svenska, kan du få nya användningsområden för bilder du tar.

Det blir allra mest effektfullt med bilder som är tagna som så kallade livebilder med Iphone-kameran. Det är alltså bilder där det även spelas in en kort videosekvens som visar vad som hände före och efter du tryckte av.

I appen Meddelanden kan du skapa nya och komma åt dina märken. De märken du skapar här finns även tillgängliga i andra appar, på alla ställen där du kan använda Iphones tangentbord. 

Det är enkelt att skapa märken. Gå till Meddelanden, klicka på Plus-symbolen, välj Märken och sedan den stora plus-symbolen under Märkes-symbolen i botten. Där skapar du nya märken utifrån dina bilder. Du kan även gå direkt till ditt bildgalleri, hålla fingret på ett motiv i bilden och välja Lägg till märke, när motivet flyter upp från bakgrunden och ringas in.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gick igenom Google Chrome i mobilen.