Batteritid i Iphone

Tips batterihälsa: Så får du ditt Iphone-batteri att räcka längre

Genom att optimera laddningen kan du få ditt Iphone-batteri att hålla längre.

Publicerad Uppdaterad

Det är naturligt att batterier åldras med tiden och det gäller inte bara Apples telefoner utan all elektronik. Batteriet slits särskilt när det laddas fullt och lagras fulladdat, vilket gör att många tillverkare introducerat optimerad laddning. Även Apple. Batteriet slits även mer när det laddas eller används vid extrema temperaturer, så Apple rekommenderar att Iphone ska användas i temperaturer från 0 till +35 grader. 

För att förlänga livstiden på ditt batteri bör du aktivera optimerad laddning om det inte redan är gjort. Detta innebär att telefonen lär sig dina användarmönster och inte laddar batteriet fullt varje gång du ansluter laddaren. Istället laddas batteriet till 80 procent först om du laddar telefonen under natten för att sedan vänta med att ladda det sista tills den förutser att du till exempel vaknar och ska använda din telefon. På det sättet minimeras tiden då telefonen ligger fulladdad, vilket alltså är det som sliter mest på batteriet.

Du hittar inställningarna för optimerad laddning liksom status för hur slitet ditt batteri är under Inställningar - Batteri - Batterihälsa och laddning.

Genom att studera batterihälsan som anges där kan du även se om ditt batteri börjat åldras och om kapaciteten i batteriet minskats så kan telefonen råda dig att byta batteriet.

Det här tipset för bättre batteritid i Iphone har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen i början av februari tillsammans med nio andra tips om hur du kan få bättre kontroll över strömförbrukningen i Iphone och själv förlänga telefonens batteritid.