Trots att den inte släpps här

Tips: Köpa Googles Pixel Fold från Sverige

Pixel Fold i Google Store USA

Att köpa Pixel Fold är inte omöjligt, trots att den officiellt bara släpps i ett fåtal länder och inte alls i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Köpa Pixel Fold

Fråga: Vad innebär det att Pixel Fold inte kommer till Sverige? Kan man köpa den ändå?

Elias Nordling svarar: Pixel Fold släpps i USA, Storbritannien, Tyskland och Japan. Den begränsade distributionen beror nog mer på att den producerade volymen är låg och att man räknar med att sälja få exemplar i mindre länder än att den har funktioner som inte stöds på lokala språk, Google har ju visat sig villiga att släppa övriga Pixel-mobiler i Sverige utan fullt stöd för alla språkfunktioner.

Om du ändå vill ha en Pixel Fold kan du för det första köpa den från Storbritannien eller Tyskland och den kommer att fungera som om du köpt den hemma. Den har svenska som språkval ändå och mobilnätfrekvenserna är samma där som här.

Förutom att bege dig till Storbritannien eller Tyskland och köpa en på plats kan du förstås beställa på nätet. Eftersom Tyskland är inom EU lär den även plockas upp av de internationella webb-butiker som säljer över hela EU. Fördelen med att köpa av dem är att moms och tull då redan är betald, och europeiska konsumentskyddslagar gäller.

Med andra ord kommer du att kunna köpa Pixel Fold ändå, bara inte i butik i Sverige.


Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi samlade och svarade på aktuella frågor från våra Plus-medlemmar.