Batterivård

Tips: Så skyddar du batteriet på din Motorola-mobil

Motorolas funktioner för batterivård hjälper dig att hålla batteriet i form längre. Vi tipsar om hur du använder dem.

Publicerad Uppdaterad

Batteriet slits med tiden och kan hålla mindre laddning, men du kan sakta ner den processen genom att ladda telefonen på rätt sätt, och funktionen Optimerad laddning hjälper dig med det. Det är framför allt när batteriet är nästan fulladdat som det sliter på det att ladda ytterligare. Optimerad laddning fungerar så att telefonen känner av hur du laddar mobilen över en tid och lär sig dina mönster. Sedan ser den till att bara ladda batteriet till 80 procent, för att ladda de sista 20 procenten precis innan du ska använda mobilen. Så om du till exempel brukar ladda mobilen över natten kommer den att laddas till 80 procent fram till en halvtimme innan du brukar gå upp, för att då ladda de sista 20 procenten.

Du ser i statusfältet om telefonen laddar med optimerad laddning, och du kan slå av och på funktionen vid behov.

Du hittar den genom att gå in i inställningarna, välj Batteri och sedan Optimerad laddning. Här hittar du också funktionen Skydd mot överladdning. Den innebär att telefonen känner av om den legat på laddning i mer än tre dagar, och då ser den till att den inte laddas till mer än 80 procent för att skydda batteriet. När har du mobilen på laddning i tre dagar? Du kanske har mer än en mobil och den här följer inte med när du ska resa bort?

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här.