1
1
https://www.mobil.se/tips-tricks/tips-rutiner-anpassar-din-samsung-nar-du-sover-reser-ar-hemma-och-pa-jobbet
573189
Tips & Tricks
falskt
Om... så...

Tips: Rutiner anpassar din Samsung när du sover, reser, är hemma och på jobbet

Automatisera så att telefonen gör som du vill.

Nyheter för rutiner

Rutiner (tidigare Bixby routines) är Samsungs funktion för att automatisera vissa funktioner beroende på omständigheterna. Du kan ställa in rutiner så att telefonen beter sig olika på jobbet och hemma, när du sover, när du reser, med mera. Poängen är dels att du kan slå på flera funktioner i ett paket, dels att de kan slås på automatiskt om rätt omständigheter råder. Du hittar dem under rubriken “Lägen och rutiner” i inställningarna.

I One UI 5 har flera förbättringar av rutiner skett. Viktigast är att du nu ser i skärmens överkant om en rutin körs. Det har även blivit lättare att hitta och hantera färdiga rutiner. Sov-rutinen har fått fler inställningsmöjligheter, och nya funktioner för rutiner är när du använder flygplansläge eller mobil hotspot, och att rutinerna kan öppna färdiga par av appar (dela skärmen mellan två appar).


Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här i november när Samsung släppte One UI 5 baserat på Android 13.