2560 gånger 1440 bildpunkter

5,5 tum och QHD: LG:s nya superskärm bekräftad

LG har precis gått ut med att man är redo att börja massproducera sin första QHD-skärm på 5,5 tum. Första telefonen med skärmpanelen väntas bli kommande toppmodellen LG G3.

Publicerad Uppdaterad

Glöm full hd - under 2014 ser skärmar med upplösning på uppemot 2560 gånger 1440 bildpunkter bli nästa grej i Androidvärlden.

Vi har redan hört flera rykten om Samsung och deras S5 Prime-modell med 2k-skärm. Men nu ser det ut som att Androidrivalen LG kan hinna före ärkerivalen med att få ut en skärm med den här höga upplösningen på marknaden.

I ett nytt pressmeddelande skriver LG att de har fått sin första äkta QHD-skärm certifierad av NEMKO. Det innebär att den sydkoreanska tillverkaren nu är redo att börja massproducera sin superskärm.

LG:s nya AH-IPS LCD-panel mäter 5,5 tum och har en pixeltäthet på 538 pixlar per tum, vilket ger en upplösning på … trumvirvel … 2560 x 1440 pixlar. LG uppger också att skärmen ska ha en ”100-procentig återgivning av rgb-färger".

Vidare skriver LG att den nya panelen har en tjocklek på 1,2 millimeter, samt att kanterna kring skärmen ska mäta endast 1,15 millimeter. Nuvarande toppmodellen LG G2 - lanserad hösten 2013 - imponerade rejält bland annat med sina smala skärmkanter på 2,3 millimeter. Men det verkar alltså som att LG har lyckats göra sig av med ännu mer av den döda ytan kring skärmen.

Nu talas det om att kommande toppmodellen G3 kan bli den första telefonen som är begåvad med LG:s nya skärmpanel. LG:s nästa flaggskeppsmobil väntas lanseras 27 maj.