Annons

Fitness

Asus lanserar Vivowatch

Asus nästa klocka känner av hjärtfrekvensen, hur du sover och ska räcka i tio dagar.

Publicerad Uppdaterad

Asus har lanserat Vivowatch, deras andra smarta klocka. Till skillnad från företagets första klocka, Zenwatch, så fokuserar den här på hälsa och träning. I det syftet kommer klockan utrustad med sensor för hjärtfrekvens och känner av hur du sover. Annan träningsfunktionalitet finns genom att man kan se kontakters uppdateringar inom träning. Klockan är dessutom kompatibel med Asus Hivivo app och deras Healthcare-sida. 

En av de största skillnaderna mellan modellerna är att den nya klockans batteri ska räcka i tio dagar. Detta ska bland annat vara möjligt genom en begränsad färgskala i skärmen. Bilderna visar upp mindre färgade delar av skärmen, men svart och vitt syns allra mest. Om det här innebär att vi främst kan förvänta oss ett svartvitt gränssnitt är dock oklart. Utöver begränsade färger så menar rykten även att klockan ska använda sig av ett annat operativsystem än Android.

Klockans yttre ser ut att representera dess syfte, gjord i rostfritt stål och med en IP67-ranking så står den emot vatten och borde även tåla att tappas.

Ett patent för klockan lades in den 29 januari. Där berättas det bland annat om möjligheter att se data från sin mobila enhet, exempel som anges är textmeddelanden, mejl, aviseringar och alarm. Vilket operativsystem som klockan använder är oklart. Enligt Engadget så ska fler detaljer komma under Milan Design Week som sträcker sig från 14 till 19 april.

För fler detaljer har Notebook Italia släppt en video nedan där de demonstrerar klockan, språket är dock italienska. 

Källa