Syns på läckta bilder

Okänd sensor på G3 kan vara laser-autofokus

Kända läckaren @evleaks påstår sig veta sanningen om den mystiska sensorn på baksidan av LG G3.

Publicerad Uppdaterad

Det börjar dra ihop sig - den 27 maj har LG en lansering där man sannolikt kommer att visa upp nya flaggskeppsmodellen LG G3.

Läckorna kring den nya toppmodellen har varit många, och vi har bland annat sett pressbilder som påstås visa upp telefonen i sin fulla prakt.

En intressant detalj på bilderna är en ny, mystiskt sensor som är placerad till vänster om kameran på det borstade bakstycket.

@evleaks - en av branschens mest outtröttliga och tillförlitliga läckare - skickade nyligen ut ett meddelande på Twitter där hen slog fast att sensorn på baksidan av telefonen är en laser-autofokus.

Syftet med sensorn ska vara att förbättra kamerans autofokus - bland annat genom att göra göra den snabbare och mer effektiv när du fotar i dåligt ljus.

@evleaks passade även på att publicera vad som sägs två nya pressbilder på LG:s nästa toppmodell.

En snabbsammanfattning av senaste ryktena om LG G3 förslår att telefonen kommer att ha en 5,5 tum-skärm med upplösning på 2560 x 1440 bildpunkter, 3 gigabyte i ram-minne och en 13-megapixelskamera med optisk bildstabilisering.

Men när det gäller vilket systemchipp som är aktuellt för LG:s kommande värsting går meningarna isär. Vissa källor hävdar att det rör sig om chippet Snapdragon 801 - som återfinns i HTC One, Xperia Z2 och Galaxy S5 - medan andra påstår att LG G3 kommer att bli den första telefonen att stoltsera med Qualcomms nya systemkrets Snapdragon 805.

Den 27 maj får vi med stor sannolikhet svaret på den frågan. Mobil.se kommer självfallet att rapportera från LG:s lanseringsfest.

Källa