https://www.mobil.se/appar/apptips-tiptapp
563860
Appar
Hjälps åt att slänga

Apptips: Tiptapp

Tanken med Tiptapp är att enkelt få hjälp med att köra bort skräp - och kanske hjälpa till själv.

Tiptapp känns som en typisk storstadstjänst, den utgår från att inte alla har bil, eller åtminstone bor där det är jobbigt att köra bil. Om du av ena eller andra skälet har svårt att komma iväg med saker till återvinningsstationen kan du lägga upp en annons, ge ett pris, och se om någon av de andra medlemmarna är villig att köra prylarna till tippen åt dig.

Det fungerar förstås åt andra hållet också. Om du ändå var på väg till tippen kan du tjäna en hacka på att köra någon annans prylar också när du ändå är i farten. Allt måste förresten inte slängas, appen används även för “bortskänkes”-annonser. Betalning kan du göra direkt i appen.

En ny funktion i tjänsten, som funnits i Stockholm i 1,5 år, är möjligheten att få en notis om någon bokat en hämtning i ditt närområde. På så sätt kan du så att säga haka på om någon annan ändå har vägarna förbi och ska köra bort något.

En sån här tjänst löper förstås risken att professionaliseras, det vill säga att riktiga firmor tar över alla upphämtningar. Visst skydd mot det har du i och med att du själv väljer om du vill tacka ja eller nej till en given upphämtare. Du kan också sätta betyg på din upplevelse av en upphämtning.

Att tjänsten ändå inte är helt okontroversiell märks på ett antal ettor i betyg satta av användare som under sopstrejken i somras anklagat dem för strejkbryteri.

Ämnen

 • Tiptapp

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  1.0.79
  Version (Ios):
  2.4.5
  Utvecklare:
  Tiptapp
  Pris (Android):
  Gratis
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  7/10