Annons

Budget + barn = dyrt

Första intrycket: Galaxy Tab 3 Kids

Samsung har fixat en speciell barnversion av Galaxy Tab 3 och vi har börjat titta närmare på den.

Publicerad Uppdaterad

Sjutumsmodellen av Galaxy Tab 3 går, beroende på dagserbjudande, på runt tusenlappen. Samma modell, fast med undertiteln Kids ligger istället närmare två tusen kronor. Vad är det då som ska få föräldrar att spendera de extra pengarna på en speciell barnplatta istället för originalet (som kan fixas till med lämplig barnvänlig launcher)?

Utöver en skrikgul färg medföljer en penna och ett stycke turkosgult skal. Skalet i fråga ger en hel del stöttålighet, vilket kan vara vettigt för en barninriktad platta, samtidigt som den givetvis gör att det hela ser ut som en Fisher Price-leksak. Skalet har även ett inbyggt handtag som kan vinklas för att agera ställ.

Pennan är en vanlig kapacitiv historia av överdimensionerat mått som kan gömmas undan i handtaget.

Mjukvarumässigt finns ett speciellt barnläge med väldigt förenklat gränssnitt (och musik som inte verkar gå att stänga av) samt ett gäng olika spel för barn, däribland Toca Train och båda delarna av Pettsons uppfinningar. Vuxna kan slå på det vanliga Androidläget med en pinkod och därigenom kan du ladda ner spel och appar som sedan kan placeras på startsidan i barnläget.

Utöver att plattan är samma sjukt långsamma historia som originalet känns barnläget något fördummat. Sätt en surfplatta i handen på en tvååring och det tar inte många minuter innan denne hajat hur de roliga spelen eller Netflix ska startas. Samtidigt är barnläget en liten säkerhetsspärr så att telningen i fråga inte hittar på något dumt, men mycket sånt kan å andra sidan lösas genom olika konton på en vanlig Androidplatta.

Inom kort återkommer vi med ett fullständigt test av Galaxy Tab 3 Kids. Är det något speciellt du tycker att vi ska titta på står kommentarsfältet nedan till ditt förfogande.