Dubbelt upp från Amazfit

Amazfit lanserar nya smartklockor

Den här i Sverige ganska okända tillverkaren Amazfit satsar på två nya uppföljare.

Publicerad Uppdaterad

Amerikanska Amazfit har lanserat två nya smartklockor i form av modellerna GTR 4 och GTS 4. Bägge modellerna har en skärm alltid är på och användaren har mer än 150 urtavlor att välja mellan för bägge modellerna. De har även stöd för röststyrning med Amazon Alexa. Bägge klockorna erbjuder pulsmätare, mätning av syremättnad i blodet och stressnivåer, samt kartläggning av träning och sömn. I träningshänseende finns profiler för fler än 150 olika inom- och utomhusaktiviteter.

Amazfit GTR 4 på bilden ovan har en rund amoled-skärm på 1,43 tum med en upplösning på 466x466 pixlar och 326 ppi. Vid normal användning uppges batteritiden vara upp till 14 dagar, vid tung användning upp till sju dagar och om man använder exakt positionering med dubbelbands-GPS:en landar tiden på upp till 25 timmar. Batteriet på 475 mAh kan laddas till fullt på två timmar.

Anslutningarna är WiFi över 2,4 GHz samt Bluetooth 5.0 med BLE. Kravet för mobilanslutning är att mobilen använder Android 7.0 eller nyare, eller Ios 12.0 eller nyare.

Amazfit GTS 4 framstår som mer influerad av exempelvis Apple Watch med en mer fyrkantig amoled-skärm med en upplösning på 390x450 pixlar. Batteritiden ska enligt Amazfit ligga på åtta dagar vid normal användning, upp till fyra dagar vid tung användning och 16 timmar med fullt aktiverade GPS-funktioner. Batteriet kan laddas till fullt på två timmar. Även här är anslutningarna WiFi över 2,4 GHz samt Bluetooth 5.0 med BLE, och kravet för mobilen är antingen minst Android 7.0 eller minst Ios 12.0.

Amazfits svenska distributörer räknar med säljstart den 26 september, och de rekommenderade priserna är 2 195 kr för Amazfit GTS 4, 2 495 kr för Amazfit GTR 4.

Källa