Mobilspela i Windows

Androidspel i dator: Google lanserar Play Games till Windows-datorer

Möjligheten att köra Android-appar i Windows 11 får ett massivt uppsving.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft arbetar med att implementera sitt inbyggda stöd för Android-appar i Windows 11, en funktion som kommer att lanseras för allmänheten under 2022.

På evenemanget The Game Awards 2021 som gick av stapeln i natt meddelade Google att de kommer att lansera Google Play Games för Microsofts plattform. Google kommer att använda en egen teknik för att porta hela Google Play Games-plattformen från Android till Windows med en lansering någon gång under 2022. Det innebär att ett stort ekosystem för spelande kommer att finnas tillgängligt på två plattformar, och att hundratals Android-spel även kommer att vara spelbara på Windows 11-datorer.

Redan nu finns möjligheten att testa appar från Amazon Appstore i testversioner av Windows 11, men Google Play Games kommer inte att basera sig på Microsoft-teknik utan enbart basera sig på Google-utvecklad teknik.

Enligt användarsiffror har Google Play Games 2,5 miljarder användare varje månad, och som nästa år kommer att kunna spela samma spel även på Windows 11-datorer.