Budgetmodell under utveckling

Apple påstås arbeta med ett billigare XR-headset

Den billigare modellen sägs vara resultatet av oro för ursprungliga headsetets höga pris.

Publicerad Uppdaterad

Apple har ännu inte officiellt tillkännagivit något headset för virtuella och förstärkta verkligheter, men baserat på rykten och läckor förväntas lösningen bli både väldigt kraftfull och väldigt dyr - det har spekulerat i ett pris motsvarande 35000-40000 svenska kronor.

Enligt publikationen The Information är det oro för den höga prislappen som enligt källor har resulterat i att Apple även utvecklar ett billigare och inte lika avancerat XR-headset. Det är dock inte klart på vilket sätt Apples ingenjörer ska göra det billigare, men det spekuleras i skärmar med lägre upplösning, färre sensorer, billigare material, långsammare processor, till och med att det inte skulle inkludera H2-kretsen för lägre latens när det är ihopkopplat med AirPods.

Det är inte första gången som det har talats om en billigare version, läckaren och analytikern Ming-Chi Kuo rapporterade redan förra året om en billigare version som skulle kunna lanseras under 2025.

Även Publikationen Bloomberg Mark Gurman är inne på att Apple arbetar med att ta fram ett billigare headset, samt att man ska ha lagt ner utvecklingen av sina AR-glasögon på obestämd tid för att kunna koncentrera sig på utvecklingen av detta billigare headset.

Källa