Ny stil på BO:s nya hörlurar

Bang Olufsen presenterar nya Beoplay EX

B&O:s största element någonsin ska ge en ny nivå av ljudupplevelse.

Publicerad Uppdaterad

Bang & Olufsen introducerar sina nya lurar Beoplay EX, där man enligt egen utsago vill erbjuda en fullständigt personlig ljudupplevelse.

Formgivning är gjord av Thomas Bentzen och använder bland annat aluminium och härdat glas tillsammans med en ny design på ”stjälken”. Utseendet handlar inte heller enbart om det estetiska, utan ska dessutom göra lurarna helt vattentäta. Designen har dessutom gjort det möjligt med element på 9,2 millimeter, vilket är det största som företaget någonsin har använt i en true wireless-enhet.

Lurarna använder Bluetooth 5.2 och erbjuder så kallad multipoint-anslutning som gör att det går att ansluta till två enheter samtidigt, och exempelvis lyssna på musik från en enhet och ringa med en annan. Det finns dessutom stöd för AAC, SBC och aptX Adaptive.

Varje lur har tre stycken digitala mikrofoner för att hantera sådant som samtal och inte minst brusreducering och medhörning som anpassar sig efter vad som händer i omgivningen.

Batteritiden ligger på sex timmar med brusreducering aktiverad, plus ytterligare 14 timmar i fodralet för en total lyssningstid på 20 timmar.

B&O Beoplay EX finns i färgerna Black Anthracite, Gold Tone och Anthracite Oxygen med ett rekommenderad pris på 4199 kronor.