På tiden

Blackberry Priv med Android officiell

Blackberry hoppar över till Android med nya modellen Priv.

Publicerad Uppdaterad

Kanadensiska Blackberry har inte haft det lätt de senaste åren. Även om deras operativsystem Blackberry 10 var väldigt trevligt kan det knappast beskrivas som en succé på något plan, framför allt inte försäljningen. Under de senaste åren har deras tjänster även börjat dyka upp till andra system.

Nu tar Blackberry steget fullt ut med den nya mobilen Priv (tidigare känd som Venice) som företaget beskriver som ett flaggskepp med Android. Luren ska komma med en uppsjö av Blackberrys appar och säkerhetslösningar vilket företaget själva hävdar ska bli en av de mest säkra Androidlurarna på marknaden.

Gällande Blackberry 10 meddelar företaget att de fortfarande kommer att utveckla systemet, men vi kan nog gissa att den biten snabbt knoppas bort om Priv blir en större succé än någon av deras senaste lurar.

Telefonen i sig är än så länge bara officiell till namnet däremot, vad den kommer att innehålla utöver ett utskjutbart tangentbord finns det fler rykten om men inget som Blackberry gått ut med officiellt.

De flesta rykten pekar på en lur med 5,4 eller 5,6 tum stor skärm med 1440x2560 pixel i upplösning, Snapdragon 808 med tre gigabyte arbetsminne och 32 gigabyte lagring samt en kamera på 18 megapixel på baksidan. Androidversionen som synts till är 5.1.1 och hur det blir med uppdateringar till Android 6.0 återstår att se tillsammans med officiellt och slutgiltigt ord om specifikationerna, lansering och pris.