Lång väntan

Då sägs Galaxy Note 8 börja säljas

För svenska Note-fans börjar det bli väldigt länge sedan man kunde köpa en ny mobil, men snart ska det vara dags igen.

Publicerad Uppdaterad

Omständigheterna har gjort att svenska användare av Samsungs Galaxy Note-serie får hoppa från Note 4 till Note 8. Note 5 släpptes aldrig i Sverig, Samsung hoppade över nummer sex och gick direkt på Note 7 för att få samma nummer som på Galaxy S-serien, men som ni säkert vet brann Note 7 inne, bokstavligen.

Den 23 Augusti håller Samsung den lansering där vi kan känna oss rätt säkra på att Galaxy Note 8 kommer att visas upp, och enligt talrika läckor kommer den att ha krökt skärm som täcker nästan hela framsidan likt Galaxy S8 Plus, men marginellt större, ungefär samma chipset och minnesuppsättning, men förstås också infälld penna.

När så mycket är känt är det narurligtvis pris och säljstart vi är mest nyfikna på. Vad gäller priset vet vi ännu inget men kan utgå från att det blir högt, men om vi får tro en koreansk operatör börjar Note 8 säljas den 15 september. Förra årets Note 7 började säljas först i Korea och hann inte riktigt komma till Sverige innan den fattade eld och fick återkallas, så det är inte omöjligt att även Note 8 släpps betydligt tidigare i Sydkorea än Sverige.

Det brukar spekuleras i att Samsung med Note-serien vill hinna före Apples Iphone med säljstart, men i år sägs det snarare vara LG:s V30 som sätter datumet för Samsung. V30 väntas presenteras den 31 augusti och börja säljas ett par veckor efter det, det vill säga ungefär samtidigt som Note 8.

Källa