Läcka avslöjar vad som ska presenteras

Det här ska visas på WWDC – "Största uppdateringen av Watch OS någonsin"

I juni är det dags för Apples evenemang WWDC, och en läcka avslöjar vad som kommer att visas.

Publicerad Uppdaterad

Det är journalisten Mark Gurman på publikationen Bloomberg går ut med vad som ska komma att presenteras på Apples Worldwide Developers Conference, eller WWDC, som inleds den 5 juni.

Enligt Gurman kommer den stora nyheten att vara Apples headset för virtuell verklighet, vilket i så fall skulle vara företagets första helt nya produktkategori på nästan ett årtionde. Tillsammans med headsetet uppges man även avtäcka det tillhörande nya operativsystemet xrOS med tillhörande utvecklingsverktyg för programutveckling.

Andra, och lite mer traditionella, detaljer som ska presenteras är Ios 17 och Ipad OS 17, en stor uppdatering för Watch OS 10, samt nya MacBook-datorer och Mac OS 14. I IOS 17 sägs det att Apple kan öppna för användare att installera appar från andra källor än Apples egen App Store.

Uppdateringen av Watch OS sägs enligt uppgifterna vara den största någonsin av Apple system för klockan. Utöver ett nytt gränssnitt i Watch OS sägs det nya Watch OS 10 även ge en del information om vad vi kan vänta oss av nya Apple Watch-enheter som släpps senare i år. På samma sätt kan Ipad OS 17 lägga grunden för förväntade Ipad Pro med OLED-skärm som vi räknar med att Apple släpper under 2024.

Källa