Annons

Continuum

Dex är datorläget i Galaxy S8

Nya uppgifter visar lite om det beryktade datorläget i Galaxy S8.

Publicerad Uppdaterad

Ett flertal uppgifter har pratat om ett speciellt datorläge i Samsung Galaxy S8. Via en docka ska du kunna skicka upp bild till en skärm och aktivera ett speciellt datorliknande läge. Även om Samsung Galaxy S8 verkar köra Snapdragon 835 verkar det inte som att det blir Windows 10, som har stöd för det chippet.

Istället ser det ut att luta åt något Samsung-komponerat läge i stil med det microsoft gör med contiunuum.

I vilket fall har det dykt upp bild på något som kallas för Dex Station. Där kan en telefon, rimligen S8, dockas och via det kopplas up mot en skärm. Om den faktiska produkten följer skissen någorlunda handlar det om en ganska bullig form med vad som ser ut som en trådlös laddplatta baktill. Tillsammans med röstassistenten Bixby och betalsystemet Samsung pay Mini är det således ytterligare ett nytt namn vi kan associera till Galaxy S8.

Oklar lösning
En sladd till skärm, rimligen HDMI eller Thunderbolt i någon av dess iterationer (med Displayport inkluderat där) samt en bunt USB-portar för mus, tangentbord och lagring är antagligen vad vi kommer att få. Frågan är hur det kommer att lösas.

Även om Windows 10 kommer att fungera på Snapdragon 835 borde vi ha hört något om den biten vid det här laget om det var lösningen Samsung körde på.

Istället handlar det antagligen (eller åtminstone till en början) om en separat lösning med Android i botten. Likande lösning har vi redan ute i form av Microsofts Continuum. Men mer likt en variant till Android kan vi nog hittas i Remix OS. Det innebär i så fall Androidappar, men i fönsterläge i något som bitvis liknar Windowsmiljön.

Hur mycket den extra dockan kan tänkas kosta är dock oklart, men det ska bli spännande att se hur de löser det hela.