Uppgifter från källor med insyn

Essentials nya telefon påstås bli ”virtuell version” av användaren

Androidskaparen Andy Rubins telefon Essential PH-1 blev ingen succé, men enligt källor med insyn i saken så ska en ny enhet trots det vara på gång. Och den här gången påstås Essential ha tagit ut svängarna rejält.

Publicerad Uppdaterad

Android-skaparen Andy Rubin har tidigare pratat mycket om en framtid där en telefon mer eller mindre skulle vara en ställföreträdande version av sin ägare. Och just den vägen ska Essential nu också ha valt med den nya telefon som man nu påstås ha på gång. Det är källor till nyhetssajten Bloomberg som hävdar att en ny enhet med kraftigt fokus på artificiell intelligens är på gång. Essentials första telefonmodell PH-1 blev aldrig någon större succé, bland annat till följd av en rad mjukvaruproblem och en direkt usel kamera. Men med den påstådda nya enheten ska Essential alltså frångå den klassiska smartphonemallen och istället fokusera på någonting helt unikt. 

Ska kunna besvara e-post

Telefonen ska på egen hand klara av att hantera enklare sysslor utan inblandning från användaren, något som enligt källorna ska ”befria användaren” från sin telefon. Det handlar om uppgifter som att besvara e-postmeddelanden och sms, eller att boka in möten. Telefonen ska även ha ett starkt fokus på röststyrda kommandon och skärmen ska vara förhållandevis liten. Enligt uppgifterna så ska Essential bland annat ha valt att skjuta upp lanseringen av en sedan tidigare planerad AI-högtalare, för att i stället fokusera på den nya telefonen. 

Källa