Massiv läcka

Första bilderna på Galaxy S24

Både bilder och specifikationer för Samsungs kommande flaggskepp har kommit ut.

Publicerad Uppdaterad

Modellerna i Samsungs Galaxy S24-serie förväntas inte presenteras förrän i januari 2024, men nu har läckaren Steve ‘OnLeaks’ Hemmerstoffer tillsammans med publikationen SmartPrix presenterat både bilder och specifikationer för ingångmodellen Galaxy S24. Bilderna visar en Samsung-telefon som ser ut som Galaxy S23 med undantag för helt platta, polerade kanter, vilket är en avvikelse från den nuvarande modellens lätt rundade kanter. Under strömknappen syns även en antenn för UWB (Ultra-wideband). Ramen ska vara gjort av titan.

De fysiska måtten uppges vara 147 x 70,5 x 7,6 mm, vilket gör modellen något högre och men smalare än Galaxy S23, och med samma tjocklek.

När det gäller de övriga specifikationerna uppges Galaxy S24 komma att driva av antingen en Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 med en Adreno 740-GPU eller Exynos 2400 med en Mali-GPU beroende på region. Det ska kompletteras med upp till 12 gigabyte minne och upp till 512 gigabyte lagring. Skärmens storlek sägs det inget om, men det uppges bli en skärm med en dynamisk M13 amoled-skärm med LTPO och stöd för 120Hz och inbyggd fingeravtrycksläsare

Batteriet får en kapacitet på 4700 mAh med 45W laddning via sladd, samt trådlös laddning.

De tre kamerorna på baksidan blir en 50 megapixel primär kamera, en 12 megapixel ultravidvinkelsensor samt en 10 megapixel teleobjektiv med 3x optisk zoom, medan frontkameran ligger på 12 megapixel.