https://www.mobil.se/nyheter/forsta-intryck/oneplus-7t-vara-forsta-intryck-av-nykomlingen
567627
Första intryck
Något helt nytt

Oneplus 7T – våra första intryck av nykomlingen

● BILDSPEL
Ser vi tillbaka så har Oneplus T-uppdateringar ofta varit blygsamma, men nya Oneplus 7T är något helt annat.

Lite uppdaterad prestanda, men i övrigt få förändringar. Det är vad vi brukar få se när Oneplus uppdaterar sina telefoner från ordinarie modell till den med T i slutet av namnet. När vi nu börjat testa Oneplus 7T som släpptes förra veckan och snart kommer ut i butiker kan vi konstatera att den egentligen har mycket gemensamt med toppmodellen från i våras, Oneplus 7 Pro.

Långsmal skärm

Intressant med Oneplus 7T är även att den har en skärm i formatet 20:9, alltså mer långsmal än vad som är vanligt idag. Formatet tillsammans med de rundade kanterna på baksidan ska göra telefonen bekväm i handen. Till skillnad mot Oneplus 7 Pro är dock skärmen inte kurvad utan helt platt och här finns också en liten droppformad sensorpanel där selfiekameran tagit plats. Ingen pop-up-kamera som i promodellen alltså och med de här skillnaderna kan Oneplus alltså gå både de som ogillar kurvad skärm och de som föredrar det till mötes, med olika modeller. 

Oled och 90 hertz

Skärmen är precis som i Oneplus 7 Pro en amoled-skärm med uppdateringsfrekvens på 90 hertz och Oneplus har gått ut och sagt att alla deras telefoner framöver kommer ha 90 hertz eller mera. När det gäller kameror så är alltså selfiekameran som även används för ansiktsigenkänning placerad i sensorpanelen i skärmen och på baksidan hittar vi tre kameror placerade i en cirkel. I just det elementet kan man se designlikheter med Huawei Mate 30 och båda tillverkarna säger att de inspirerats till designen av traditionella systemkameror. Kamerorna i sig har dock inte så mycket gemensamt och i Oneplus 7T hittar vi samma uppsättning kameror som i Oneplus 7 Pro, det vill sig en 48-megapixlare med Sony-sensor kombinerat med en telelins som ger två gånger optisk zoom och en som ger vidvinkel. 

Telefonen har även ett makroläge där du kan ta bilder med 2,5 centimeters närgräns.

Bättre kamera

Oneplus gör ett tydligt försök att förbättra sig just inom kameraområdet och påpekar gärna att man strax efter att Oneplus 7 Pro släpptes uppdaterade kameramjukvaran för att förbättra det som man fått klagomål på och som man kände inte levde upp till de krav man kan ställa.

Som i föregångarna är det prestanda och snabbheten i varje moment som mest skiljer Oneplus 7T från konkurrenterna. Oneplus har ett särskilt team som arbetar med just att optimera produkterna för snabbast möjliga upplevelse och det kan handla både om ren systemoptimering och om att anpassa animationer och liknande för att även ge intrycket av att systemet är snabbt genom att göra övergångar mer tilltalande. Dessutom har man ju hårdvaran som stöd, eftersom Oneplus 7T använder Qualcomms Snapdragon 855 Plus och värt att nämna är även att Oneplus med 7T är först att skeppa en telefon med Android 10 från start.

Oneplus 7T har ännu inte fått något svenskt pris eller lanseringsdatum, men det amerikanska priset som presenterats är 599 dollar och det pekar på en prislapp här i Sverige på 7000 kronor för Oneplus 7T.  

Ämnen