Nya modeller och nytt fokus

Framtiden för Apple Airpods

Läcka tyder på att 2024 kan bli ett händelserikt år för Apples Airpods-lurar.

Under 2024 kommer Apple att komma med flera nya Airpods-modeller, samtidigt som man fasar ut tidigare modeller. Detta enligt en läcka som publiceras av publikationen Bloombergs Mark Gurman.

Enligt Gurman kommer Apple att lansera två Airpods 4-modeller där bägge kommer att utnyttja usb C och har kortare ”stjälkar” än de befintliga modellerna. Skillnaderna mellan de två modellerna ska vara att den dyrare modellen kommer att erbjuda aktiv brusreducering, samt ett laddningsfodral med inbyggda högtalare för att det ska bli lättare att hitta med hjälp av Apples Hitta-funktion.

Under 2024 kommer man även att lansera en uppdaterad version av Airpods Max, men enligt Gurman kommer enda skillnaderna vara användandet sav usb C och nya färger. Det har dock spekulerats i att de kan utnyttja H2-kretsen samt andra generationens ultrawideband (UWB) för att bli lätta att hitta.

Airpods Pro 3 förväntas däremot inte lanseras förrän under 2025, men då med en ny design och en ny systemkrets samt inbyggda hälsofunktioner som temperaturmätning och möjligheten att diagnostisera hörselproblem via ett inbyggt hörseltest.

Samtidigt förväntas Apple fasa ut Airpods 3 på grund av dålig försäljning, och då samtidigt även de äldre Airpods-modellerna för att kunna koncentrera sig på de nya versionerna.