Två Versioner

Galaxy Note 3 utan 4G?

Nya rykten om Samsungs Galaxy Note 3 hävdar att vissa versioner kan bli utan 4G-uppkoppling.

Publicerad Uppdaterad

Enligt sajten Sammobile kommer det att släppas två versioner av kommande toppmodellen Galaxy Note 3. Det hör inte direkt till ovanligheterna, då olika marknader brukar få olika versioner av telefoner (Samsungs nuvarande flaggskepp Galaxy S4 säljs exempelvis med Samsungs egen Exynos-chip i vissa delar av världen och Qualcomms Snapdragon 600 i andra, däribland Sverige).

Uppgifterna gör gällande att de två olika versionerna kommer att ha till stor del likadana specifikationer:

Skärm: 5,68tum, 1080p Super Amoled

Kamera: 13 megapixel med optisk bildstabilisering

Lagringsutrymme: 16/32/64 Gigabyte med plats för Micro SD

Batteri: 3 200 milliamperetimmar (här gör dock andra rykten gällande att det rör sig om hela 3 450 milliamperetimmar)

Operativsystem: Android 4.3

När det gäller hårdvara i form av Systemchip, processor, grafik, arbetsminne och uppkoppling skiljer sig dock SM-900 och SM-9005 som produktnamnen sägs vara.

SM-900 kör Samsungs Exynos Octa 5420 med klockfrekvensen 1,8 gigahertz och en ARM Mali-T628 MP6 som grafikprocessor. Däremot är arbetsminnet oklart och den modellen kommer dessutom att sakna stöd för 4G.

SM-9005 har istället inga uppgifter om vad det rör sig om för processor och grafik. Vår gissning är att det rör sig om en Qualcomm Snapdragon 800 under huven då det ryktats om det tidigare. Det skulle i så fall innebära en fyrkärnig processor på 2,2-2,3 gigahertz och Qualcomms Adreno-chip till grafiken.

Vad det nya ryktet däremot säger om SM-9005 är att modellen ska utrustas med såväl 4G (vilket ytterligare spär på Snapdragon-ryktet då det finns inbyggt där) samt hela tre gigabyte arbetsminne.

Den fjärde september kommer Samsung att visa upp Note 3 under IFA-mässan i Berlin. Så om mindre än en månad vet vi säkert.