Techläckaren Evan Blass avslöjar

Galaxy S9 och S9+ tycks bli mycket dyra enheter

Den oftast korrekt underrättade techläckaren Evan Blass har nu publicerat läckta uppgifter om europriserna på Samsungs kommande flaggskepssenheter Galaxy S9 och S9+. Båda telefonerna blir förhållandevis dyra, om uppgifterna är att lita på.

Publicerad Uppdaterad

En flaggskeppstelefon kostar i dag en hel del pengar och den klassiska 1000-dollarsgränsen är sedan lång tillbaka sprängd. Därför är det kanske inte någon större skräll att Samsungs kommande flaggskeppsenheter S9 och S9+ blir ett par riktigt dyra telefoner. De båda flaggskeppen ska inte offentliggöras förrän på söndag, men den notoriske och oftast korrekt underrättade techläckaren Evan Blass har redan nu kommit över läckta prisuppgifter på de båda enheterna. Om uppgifterna stämmer så kommer europriset för Galaxy S9 att starta på 841 euro och för S9+ att börja på hela 997 euro. 

Som Iphone X

Därmed skulle den större av de nya Galaxy-telefonerna placera sig i samma prissegment som Apples Iphone X, en telefon som fått en hel del kritik för sitt osedvanligt höga pris. Den som vill veta vad telefonerna kommer att kosta i svenska kronor får ge sig till tåls till på söndag, då vi sannolikt får veta mer om den saken kort efter offentliggörandet av de nya enheterna. Att omvandla europriset direkt till kronor brukar inte vara någon särskilt tillförlitlig metod. 

Källa