Annons

Nya och förbättrade funktioner

Garmin släpper stor funktionsuppdatering

Flera av Garmins serier med smartklockor får en rad nya funktioner och förbättrade funktioner i ny stor uppdatering.

Garmin meddelar att man håller på att rulla ut en stor funktionsuppdatering till ett flertal av sina serier med smartklockor. Dessa omfattar bland annat modeller i serierna Enduro 2, Epix (Gen 2), Fenix 7, Forerunner och Venu 3.

Bland hälsofunktionerna som läggs till finns bland annat en förbättrad sömndetektering som nu även omfattar tupplurar och förbättrad energimätning för Body Battery. Man lägger även till temperaturmätning vid huden för att kunna kontrollera hur temperaturen förändras baserat på tid på dygnet och vid olika aktiviteter. Det läggs även till ett läge som kallas för Red Shift Mode som får hela skärmen att tona i svart och rött för att inte påverka mörkerseende eller störa sömn mer än nödvändigt.

Bland de träningsrelaterade funktionerna återfinns bland annat handledsbaserad löpdynamik och handledsbaserad löpkraft, samt en förbättrad profil för skidåkning.

Man lägger även till möjligheten att se bilder i smartaviseringar när klockan är kopplad till en kompatibel Android-mobil, plus att det går att lägga till mer data till anpassningsbara analoga eller digitala urtavlor med Face It i appen Connect IQ.

Samtliga modeller får dock inte alla funktioner utan det beror bland annat på vilken hårdvara enheterna har för att uppfylla kraven för respektive funktion.

Uppdateringen håller på att rullas ut i detta nu.