Andra planer i görningen?

Google drar tillbaka Google Wallet

Foto: Justin Pickard/Flickr

Snart kan du inte köpa digitala produkter och tjänster med Google-plånboken längre.

Publicerad Uppdaterad

Från och med den 2 mars 2015 kommer inte Google Wallet kunna användas för att ta betalt för digitala varor, till exempel musik eller filmer, online längre. Att erbjuda Google Wallet som betalmetod i fysiska affärer, vilket är betydligt större i USA än i Sverige, och för appar i Google Play kommer dock fortarande att gå.

– Det kommer finnas fortsatt stöd för dig som säljer appar i Google Play Store eller tillhandahåller in-appbetalningar genom Google Wallet, lugnar Google utvecklare. 

Tillbakadragandet, annonserades under torsdagen genom en diskret bloggpost och trots att det inte gäller hela Google Wallet, så är det något förvånande. Även om Googel Wallet inte har varit den omedelbara hit som sökannonsjätten förmodligen hade hoppats på så har i USA nylanserade Apple Pay gett mobila betalningar nytt liv under vingarna.

Rapporterna och diskussionerna kring Apple Pay har främst fokuserat på betalningar i fysiska butiker, men Apples mobila plånbok tillåter även app- och in-appköp samt betalning av just digitala varor. 
– Google erbjuder inte en ersättningslösning för digitala varor på webbsidor, skriver man.
– Vi uppmuntrar er att leta reda på andra betallösningar som bäst passar era kunders behov. 

Men att Google helt skulle dra sig tillbaka från den gigantiska och lukrativa industri som digitala och mobila betalningar erbjuder låter inte särskilt troligt. Frågan är vad man har i görningen?