Få koll på lösenorden

Google förändrar lösenordshanteringen i Chrome

Enklare och mer enhetligt är ledorden för Chromes lösenordshantering.

Publicerad Uppdaterad

Att Chrome erbjuder en inbyggd lösenordshantering och att lösenorden synkroniseras mellan olika enheter är inget nytt, men nu meddelar Google att man arbetar med att göra om hur tjänsten ser ut och fungerar. Anledningen är att funktionen har sett olika ut på olika plattformar, främst om man jämför Android med webbläsaren Chrome på andra plattformar, vilket enligt Google har lett till förvirring och ineffektivt användande.

Nu kommer man att börja rulla ut ett mer förenklat och förenande gränssnitt som ska få lösenordshanteringen att se likadan ut både på datorer och mobiler.

Det kommer även finnas både nya och förbättrade funktioner, exempelvis att om det finns flera olika lösenord för samma hemsidor eller appar så kommer dessa att grupperas, samt att Android-versionen kommer att börja varna om lösenord har hackats eller om de är svaga eller har upprepats på flera platser.

Nu ska det även på samtliga plattformar fungera att manuellt lägga till användarnamn och lösenord, samt på Android skapa en genväg till lösenordshanteraren på hemskärmen.