Annons

Vänta en vecka eller flera månader beroende på din mobilmodell

Google kan ha avslöjat datumet då Android 10 släpps

Uppgifter från flera användare pekar på att Google släpper Android 10 den 3 september, nu på tisdag.

Publicerad Uppdaterad

Det är användare som chattat med Googles egen support som delat med sig av de uppgifter de fått där. Själva har Google officiellt inte gått ut med någon information om när den färdiga versionen av Android 10 som nu är ute i betaversion släpps. Uppgifterna från supporten till enskilda användare tyder dock på att det är den 3 september som gäller. 

Kan dröja längre

Att Google släpper Android 10 innebär dock inte att alla Android-användare får uppdateringen direkt. Google sköter själva släppet till sina egna Pixel-telefoner och sedan följer övriga tillverkare. Bland de telefoner som släppts i Sverige och som deltagit i betaprogrammet finns till exempel Asus Zenfone 5Z, Huawei Mate 20 Pro, Oneplus 6T, Nokia 8.1 samt Sony Xperia XZ3 och Xiaomi Mi9. De här tillverkarna torde därför vara relativt snabba ut med sina uppdateringar och snabba uppdateringar ska även komma alla mobiler med Android One till del snabbt, mest märkbart Nokias mobiler. Andra tillverkare, som exempelvis Samsung tar längre tid på sig och brukar släppa sina uppdateringar först någon gång efter årsskiftet.

Android 10, eller som den kallats Android Q, är en relativt begränsad uppdatering med få stora, omvälvande nyheter. Android 10 ger dig ett mörkt läge i systemet, något som flera tillverkare lagt in sedan tidigare på egen hand, och nya svepgester. Du kan läsa mer om Android 10 i vår genomgång av systemet och även i vår artikel där vi testar Huaweis nya användargränssnitt EMUI 10 på Android 10.

Källa