Ett stort steg bort från sim-kort

Google Pixel 8 kan släppas med enbart eSim

Google Pixel 8 kan lanseras utan stöd för fysiska sim-kort

Den kommande Google Pixel 8 kan komma att lanseras utan stöd för fysiska sim-kort och enbart förlita sig på digitala eSim, i varje fall i vissa regioner. Detta enligt läckaren Mishaal Rahman, som själv konstaterar att man behöver ta informationen med en nya salt.

Bakgrunden till spekulationen är enligt Rahman att renderingar av Pixel 8, exempelvis de som släppts tidigare av läckaren OnLeaks, saknar ett synligt fack för fysiska sim-kort medan tidigare versioner av Pixel-mobiler har haft det. Eftersom det handlar om renderingar behöver det inte betyda mer än att renderingarna är inkompletta, men det skulle också kunna tyda på att Google kan följa i Apples fotspår genom att göra Pixel-mobiler enbart med stöd för eSim. Apples iPhone 14-serie i USA saknar ju som bekant stöd för fysiska sim-kort utan förlitar sig enbart på eSim.

Google har dessutom arbetat med verktyg för att enkelt överföra eSim mellan enheter med hjälp av QR-koder, i varje fall mellan Android-enheter, något som man tillkännagav tidigare i år. De första spåren av verktyget har dessutom dykt upp en som en del av operativsystemet, något som upptäcktes av kodgrävaren AssembleDebug.