”Hej Pixie, ...”

Google uppges arbeta med Pixel-exklusiv AI-assistent

Illustration och inte den faktiska Google Pixie.
Illustration och inte den faktiska Google Pixie.

Google Pixel-enheter kan få en ny AI-baserad digital assistent som går under projektnamnet Pixie.

Publicerad Uppdaterad

Det är publikationen The Information som går ut med informationen att Google arbetar på en ny digital assistent med projektnamnet Pixie. Avsikten ska vara att göra Pixie, som baseras på Googles AI Bard, exklusiv för Googles egna Pixel-modeller från mobiler ända ner till smartklockor. De första enheterna med den nya AI-assistenten ska bli de kommande Pixel 9-modellerna.

Google har trappat upp sitt arbete med AI den senaste tiden, inte minst med lanseringen av sin AI-modell Gemini. Man ska även arbeta med en mer kraftfull Gemini Ultra och redan börjat träna AI-modellen Gemini 2.

Google har redan experimenterat med AI på mobiler med Gemini Nano, som är en minimalistisk version av Gemini anpassar för mobilprocessorer. Om det är ett led i arbetet med Pixie är dock inte klart, eller om Gemini Nano är något av ett experiment och Pixie ett arbete som byggs upp från grunden.

Att göra Pixie exklusiv för Pixel-enheter skulle erbjuda möjligheter att låta AI:n, och därmed användaren, att utnyttja information från Googles samtliga tjänster tillsammans med AI:n som inte nödvändigtvis skulle vara möjligt med enheter från andra tillverkare.