1
1
https://www.mobil.se/nyheter/googles-kommande-app-hjalper-dig-fa-ordning-pa-kvitton-och-dokument
570148
Nyheter
falskt
Skanna med kameran

Googles kommande app hjälper dig få ordning på kvitton och dokument

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/stack.jpg?itok=NwJJSsf3', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/stack.jpg?itok=8VnVgXxd', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/stack.jpg', w: 1500, h: 1141, title: ' ' },]
Google har lanserat en ny app för den amerikanska marknaden. Appen fotar, analyserar och organiserar dina kvitton och andra dokument som du vill spara digitalt.

Förutom en stor uppdatering av Google Maps har Google lanserat en ny app som ska hjälpa dig att hålla reda på kvitton, och andra små handlingar som kan vara bra att ha samlade. Den nya appen heter Stack och är i dagsläget enbart tillgänglig i USA. Om den framöver kommer även till svenska användare vet vi inte säkert, men chansen finns givetvis.

Stack använder sig av telefonens kamera för att fotografera av till exempel ett kvitto, men det stannar inte där, då vore det kanske ingen nyhet. Det Stack sedan gör är att Stack läser av bilden, hittar kvittot, beskär bilden och behandlar den så att all information på kvittot ska bli så tydlig som möjligt. Sedan analyseras innehållet och Stack namnger bilden och placerar den i rätt mapp i appen. Bilden hamnar alltså inte i kamerans vanliga bildsamling. 

Ett kvitto hamnar i kvittomappen, ID-handlingar i mappen för dylika och så vidare. Stack kan också ladda upp filerna till Google Drive. Det finns även en sökfunktion i Stack vilket gör att du snabbt kan hitta ett specifikt kvitto eller annan information du fotat av. 

Källa