https://www.mobil.se/nyheter/htc-avfardar-rykten-om-att-man-skulle-lamna-mobilmarknaden
566239
Nyheter
Har stora planer för 2019

HTC avfärdar rykten om att man skulle lämna mobilmarknaden

Efter rykten och spekulationer om att taiwanesiska HTC skulle stå i begrepp att ge upp på smartphone-marknaden, så går bolaget nu ut och avfärdar uppgifterna.

Vi har hört det förr. Att HTC skulle vara på väg bort från mobilmarknaden, till följd av att man tappat sin position som en av de största tillverkarna. Telefonerna har fått fina omdömen, men inte gått hem hos konsumenterna i någon direkt imponerande utsträckning. Och även i år har olyckskorparna kraxat och det har förekommit mängder av spekulationer och rykten om att den taiwanesiska elektroniktillverkaren skulle vara redo att kasta in handduken. Enligt uppgifter under hösten så skulle till exempel U12 Plus bli den sista telefon man gav ut, även om det senare också kommit uppgifter om att nya hårdvara är på gång under 2019. 

Planerar för AI och 5G

Och enligt HTC så blir alltså U12 Plus ingalunda den sista enheten, inte ens för året. En ny version av U12 Life ska vara på gång innan årsskiftet, med 6 GB arbetsminne och 128 GB lagringsutrymme, Dessutom planerar man att släppa flera telefonmodeller under 2019, och rent funktionellt finns både en integration med artificiell intelligens och stöd för 5G på agendan. Dessutom hävdar HTC att man kommer att fortsätta att optimera sin VR-plattform, som man anser har en tät koppling till utvecklingen av mobiltelefoner. 

Ämnen